logo

Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları

“Sağlıklı beslenmenin ön koşulu dengeli beslenmektir.” Bu sözü sık sık duyarız ancak ne anlama geldiğini tam olarak biliyor muyuz? Denge kelimesinin yanına “yeterli” kelimesini ekleyelim ve tekrar okuyalım. İşte şimdi oldu.

Sağlıklı beslenmek; bütün besin gruplarından gerektiği kadar tüketmektir. Az veya çok değil, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu kadarını. Bu besin grupları şunlardır; sebze, meyve, et, süt, ekmek, yağ ve yağlı tohum.

Her besin grubu için gerekli porsiyon miktarı bireyin fiziksel özelliklerine göre değişmektedir. Ancak değişmez bir koşul var; bu besinleri her gün mutlaka tüketmeliyiz, yarım porsiyon olsa bile. Çünkü bazı vitaminler vücutta depolanmaz ve her gün alınmaları gerekir.

Taze sebze-meyve tüketmenin önemini anlattık. Peki bu sebze-meyveleri nasıl evimizde bulunduracağız? Alışveriş yapmaya vaktim yok, üşeniyorum, vesaire dediğini duyar gibiyiz. İşte burada devreye Mevsimi giriyor.

Mevsimi nedir? Mevsimi, siz zahmet etmeden her hafta yuvanıza tazecik sebze-meyveleri ulaştırır. Tek bir tuşa tıklamanız yeterli. İster web sitemizden ister mobil uygulamamızdan sipariş verebilirsiniz. Ürünlerimizin doğal, taze ve hasarsız olarak adresinize ulaşacaktır.

Bir cevap yazın