logo

Urla’nın Tek Organik Enginarı Mevsimi’de!

Urla’nın enginar hasadı kasım ayında başladı! Bu mevsimde enginar mı olur derseniz sıkı durun; âlâsı olur. 😍

Aralık ayında taptaze enginarları sofralarınıza getirmek için keyifli bir araştırma sonrasında harekete geçtik ve Urla’nın tek sertifikalı organik enginarlarını yetiştiren kıymetli üreticimiz Barış Bey ile tanıştık. Kendisi bu işe gönül vermiş, Urla’da kocaman bir arazide tonlarca enginar yetiştirmeye başlamış. İri çanaklı enginarları gerçekten nadir bulunan bir lezzet ve kaliteye sahip. Etli, kılçıksız ve piştiğinde resmen ağızda eriyor!

Üstelik, Barış Bey’in nefis enginarlarını sadece kendi tarlasında ve Mevsimi kutularında bulmak mümkün oluyor. 😊

Enginar demişken, faydalarına da kısaca değinmek isteriz. Düşük yağ ve yüksek life sahip olan bu sebze; vitamin, mineral ve antioksidan zenginidir. Yüksek folat, C ve K vitaminleri, magnezyum, fosfor, potasyum ve demir açısından da iyi bir kaynaktır. Günlük alınması gereken 23-28 gram lifin yaklaşık 7 gramı orta büyüklükteki bir enginar ile alınabilir. Tüm sebzeler arasında antioksidan bakımından en zenginidir. Karaciğer için çok faydalıdır, kolesterol seviyelerinin dengelemesine yardımcı olur, sindirim sistemini destekler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 

Urla’dan taze ve soyulmuş organik enginarlar çok yakında 9 adet olarak Organik Enginar Kutusunda, 3’lü poşetlerde eklenti ürünlerde ve haftanın kutusunda sizlerle!

Bir cevap yazın