logo

Izgara Harikası Meyveler

Yaz aylarının en keyifli aktivitelerinden biri olan mangal esnasında, etleri pişiren ve çoğunu mangal başında yiyen kahramanı dahi şaşırtacak fikirlerimiz var! 

Geçtiğimiz haftalarda ızgara sebzeleri pişirme yöntemlerinden bahsetmiştik. Şimdi sıra işin en lezzetli kısmında! 

Görüntü, sunum ve lezzet olarak meyveleri farklı bir boyuta taşıyan meyve ızgarayı siz de denemelisiniz. 🙂 İşte ızgarası harika olan meyveler;  

Karpuz: Karpuz ızgarayı salatalara ekleyebilir, yanında kuruyemişlerle besleyici bir öğün haline getirebilirsiniz. 

Ananas: Izgarası en çok sevilen meyve dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri!

Şeftali: Izgarası güzel olan meyvelerden biri de tartışmasız şeftali! Şeftalileri ikiye bölebilir, ızgarada karamelize olana kadar pişirebilirsiniz. Üzerine tahin ve ham kakao ilave ederek, hem besleyici bir ara öğün hem de bir lezzet şöleni elde etmiş olacaksınız.

Muz: En çok bilinen ızgara meyveler arasında muz öne çıkıyor. Muzu ikiye bölerek ızgara yapabileceğiniz gibi kabukları ile de ızgaraya koyabilirsiniz. Muzu kabukları ile ızgara yapmak yumuşak olmasını sağlarken, kabuksuz yapmak yoğun bir aroma sunuyor.

Elma: Elmanın pişmiş hali tatlılara çok yakışıyor. Rafine şeker kullanmayan kişiler için ise ızgara elma ve tarçın ikilisi harika bir alternatif.

İyi bir meyve ızgara için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Izgara meyve yaparken tele yapışmalarını engellemek için meyveleri tuzsuz bir tereyağı ile yağlayabilirsiniz. Ayrıca, büyük dilimler hazırlamak da yanmasına engel olacaktır. Ette kullanılan mühürleme işlemini meyveler için de yapabilir, sularının içinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için meyveleri sürekli çevirmeden, her bir yüzü yüksek ısıda ortalama 2 dakika pişirmek gerekiyor.

Eğer elinizdeki meyveler fazla olgunlaşmışsa ızgara için uygun değil demektir. Olgun meyveleri, keklerde ya da smoothie’lerde değerlendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın