logo

Şifa Kaynağı Enginar

Papatyagiller ailesinin estetik bir bitkisi olan, Akdeniz mutfağının lezzetli ve besleyici sebzeleri arasında yer alan enginar tam bir sağlık deposu!

Genellikle bahar aylarında, ülkemizin ılıman bölgelerinde yetişen ve düşük kalorili, zengin içeriği sayesinde sağlıklı beslenmeye özen gösteren bireylerin sofralarından eksik etmediği enginarın faydalarını sizler için düzenledik. 

Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan sebzenin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle enginar kalbinden adeta şifa fışkırıyor! 

Kalp ve karaciğer dostu enginar, vücutta faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kolesterolü düşürdüğü, diyabet ve kalp krizi gibi hastalıklara karşı koruma sağladığı da biliniyor. 

Faydalarını sıralayacak olursak;

* Sindirim sistemini güçlendiriyor.

* Mideyi rahatlatıyor ve mide ağrılarına iyi geliyor. 

* Karaciğeri koruyor ve temizliyor. Karaciğerde oluşan hastalıkların iyileşmesini sağlıyor.

* Kan yağlarını azaltmaya yardımcı oluyor. Kan hücrelerini güçlendiriyor.

* Kansere yakalanma riskini azaltıyor.

* Beyin ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratıyor.

* İçinde bulunan K vitamini sayesinde kemik sağlığını destekliyor.

* Böbreklerin çalışmasını düzenliyor.

Enginarın içeriğinde bulunan lifler oldukça faydalı ve besleyici olduğu için her yaş grubu tarafından tüketilmesi öneriliyor.

Ayrıca, 40 gün boyunca çiğ olarak tüketilirse karaciğeri yeniliyor. Enginar çiğ olarak tüketildiğinde hem vitaminlerini kaybetmiyor ve vücuda direnç sağlıyor hem de çıtır çıtır yemesi daha keyifli olabiliyor. Üzerine limon sıkıp biraz kaya tuzu ekleyerek bol bol tüketebilirsiniz. 😊

Enginarın yaprakları kaynatılıp süzülerek hazırlanan enginar suyunun da çok yararlı olduğu biliniyor. Haftanın birkaç günü, bu şekilde hazırlanan kürü uygulayarak enginarın faydalarından yararlanmak mümkün oluyor.

Uzun lafın kısası, Urla‘da uğruna festivaller düzenlenen şifa kaynağı enginarı hazır Mevsimi‘ndeyken sofralarınızdan eksik etmeyiniz efendim. 😊

Bir cevap yazın