logo

Gıdada Sıfır Atık!

Sevgili Mevsimi Dostları,

Sizinle bu hafta çok yakın bir zamanda yaşadığımız sevimli bir olayı paylaşmak istedik.

Geçtiğimiz hafta tüm ekip olarak depoda toplantı halindeydik. Havalar ısındığı ve etraf yeşillenmeye başladığı için bir sohbet havasında konularımızı konuşuyor ve bir yandan da yeni hasat mahsüllerin tadımını yapıyorduk.

Depo sorumlusu arkadaşlarımızdan biri elinde bir kasa kayısı ile yanımıza geldi. Kutular hazırlanırken kenara ayırdığı lekeli, hafif ezilmiş, açık renkli olan ürünleri gösterdi ve bunları nasıl değerlendirebileceğimizi sordu. Hiçbir ürünün çöp olmayacağını tüm ekip çok iyi bildiğinden fikirler üretmeye başladık. Havalar giderek ısındığı için meyvelerde bu tip durumlarla karşılaşabildiğimiz için kalıcı veya uzun süreli bir çözüm bulmamız gerekiyordu.

Aklımıza gastronomi etkinliklerinde tanıştığımız ve bizden desteklerini hiç esirgemeyen restoran işletmecileri geldi. Hemen telefona sarıldık ve kutuları hazırlarken ayırdığımız birkaç kasa meyvemiz olduğundan bahsettik ve fotoğraflarını gönderdik. Fireleri dönüştürebilmek ve ‘defolu’ algısı yaratan ürünleri değerlendirebilmek adına beraber neler yapabileceğimizi danıştık. Büyük bir heyecanla reçel, marmelat ve sos yapımında kullanabileceklerini, çok mutlu olduklarını bildirdiler. Biz daha da mutlu olmuştuk; atıksız yaşamı desteklemek adına bir adım daha atıyorduk.

O günün akşamı Beykoz’da bulunan bir restorana birkaç kasa meyvemizi götürdük. Birkaç gün sonra, hafta sonu servisi için kaynattıkları reçellerin fotoğrafını paylaştılar. Eminiz çok lezzetli olmuştur! 😊

Bundan böyle, bu uygulamaya devam ederek kutulara girmeyen firelerin dönüşümünü sağlayacağız. Bu uygulama gibi çevreci ve atıksız yeni fikirler geliştirmeye ve her bir ürüne saygı duyarak emeğe sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Bir cevap yazın